|
commadore
Ziyaretçi
|
 |
« : 29 Nisan 2005 Saat: 17:02:45 » |
|
gelecek 3 kurdum sisteme lakin şöyle bir sorunla karşılaştım ...
ethernet ile bağlantı kurduğum adsl modem sistem acıldıkdan sonra sorunsuz calısıyor fakat kısa bir süre sonra modem den yanıt alamıyorum ... hersey normal gözüküyor fakat ne ping atabiliyorum neden modemin config sayfasına ulasabiliyorum ...
herhangi bir sayfa yada en ufak bir veri akışıda gelişmiyor ...
bununla ilgili bana yardımcı olur iseniz sevinirim sizce sorun neyden kaynaklanıyor
ethernet : davicom 9102/a modem: adsl pikatel quartlet router
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erkaN kaplaN
Administrator
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +154/-1
|
 |
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2005 Saat: 17:14:58 » |
|
Hic Gelecek Linux ile felan ugrasma. Paketleri eski. Güncelleme yok. Eksik bir sürü paket var.
Eger yeni Linux ile adim atmak istiyorsan, kullanimi kolay olan Linux sürümlerini tercih et. Örn: SuSE 9.3 .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commadore
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2005 Saat: 17:21:00 » |
|
hmm ubuntu da modemi hic bir sekilde tanıtamadım denemediğim şey kalmadı ... cevabınız için teşekkür ederim ... fedora kurmaya karar verdim ama tavsiye alabilirim bu konuda ben biraz redhat yanlısıyım ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erkaN kaplaN
Administrator
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +154/-1
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2005 Saat: 17:27:30 » |
|
Internette ufak bir arastirma yaptim ve,
modprobe dmfe
komutu ile modulun yuklenmesi ve ag kartinin calismasi lazim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commadore
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2005 Saat: 17:39:05 » |
|
tekrar tesekkur ederim bu sekilde modemin tekrar yanıt vermesini saglayabilirim anladıgım kadarı ile ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arda
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2005 Saat: 01:52:06 » |
|
Eğer farklı sistemlerde aynı sorun yaşanıyorsa ve o komutta işe yaramazsa durumu birde TTnet DSL Destek Hattına bildirin derim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mephisto
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2005 Saat: 18:55:25 » |
|
ubuntu'yu bende denedim, live cd ile sorunsuz nete giriyorum fakat hd kurduğum zaman bir türlü int. giremiyorum. bu arada live cd ile nete girmek için dns 'e modem ağ geçidini yazarak çıka bilirsiniz. saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|