Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06 Eylül 2008
Saat: 07:20:00

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
40872 Mesaj 6983 Konu Gönderen: 618 Üye
Son üye: köftehor
  Kimler Online
153 Ziyaretçi 1 Üye

oytun5555
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis Wiki

Lapis Wiki

Lapis Wiki - Son değişiklikler [Tr]

Yapılan en son değişiklikleri bu sayfadan izleyin.

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[L2L Yeni veya Güncellenen Paket] wine-1.1.1 Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:38:02
[L2L Kurulum] Guncelleme hatası Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:36:32
[L2L Ekran Görüntüleri] Cok sevdim bu lapisi.. Gönderen: heplinux 05 Eylül 2008
Saat: 19:30:00
[Gtk/QT - C/C++] C++ - Gui Gönderen: berte 05 Eylül 2008
Saat: 15:59:20
[Program Kurulum] Fedora 9'da VLC kurulumunda problem Gönderen: raxetul 04 Eylül 2008
Saat: 11:22:53
[Donanım Genel] Klavye İşlemiyor Gönderen: tanercat 03 Eylül 2008
Saat: 13:50:26
[Archlinux] KDE'yi X'e bağlamak Gönderen: huseyin 02 Eylül 2008
Saat: 23:36:21
[Acemi - Genel] Ekran Çözünürlüğü Gönderen: savage-warrior. 02 Eylül 2008
Saat: 22:58:50
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Acemi
| |-+  Acemi - Genel
| | |-+  celeron600 için hangi linux?
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: celeron600 için hangi linux?  (Okunma Sayısı 1712 defa)
comet
Ziyaretçi
« : 10 Ağustos 2005
Saat: 18:47:41 »

internet cafemde celeron 600 civari olan makinelere linux kurmak istiyorum. sadece net chat msn filan kullanılacak makinelerde. bu tür makinelerde hizli calisan bi versiyon hangisi acaba? yarim edebilir misiniz bana?
ersan
Güvenilir Penguen

Toplam Puanım: +14/-1

« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2005
Saat: 18:58:50 »

Merhabalar
gentoo veya debian deneyebilrisn

saygilarimla
ersan
huseyin
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +74/-24

Lapis Linux

« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2005
Saat: 19:10:49 »

celeron 600 e gentoo tavsiye edilmez Smiley
source tabanli dagitim olmasin gerisi sorun degil, birde kde kullanmazsan sorun cikmaz herhalde..

Sec begen kur, sana tavsiyede bulunayim:
Kanalda en cok hangi dagitim hakkinda soru sorulmussa ve problem yasanmissa onu kurma Smiley
Eh malum gören göz kilavuz istemez

LapisLinux / Zenwalk 
Never Never Never --*buntu -*.deb
comet
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2005
Saat: 19:28:54 »

ubuntu kurdum. cok kasti makineyi. 3 tane web sayfa açiyom kasiyo makineyi.
erkaN kaplaN
Administrator
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +153/-1

« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2005
Saat: 19:49:50 »

Donanim olarak eski makinalarda en guzel randimani ben Archlinux da yakalamistim. Ancak Archlinux celeron 600 u destekliyormu bilmiyorum. Arastirmak lazim. Ana sayfasindaki wikilere felan bak. Eger Celeron 600 destekleniyorsa, en hizli ve randimanli tahminimce archlinux da alirsin. Cunku hazirlanan butun paketler 686 yapisina gore hazirlanmis.

Eski bir intel P600, 128MB ramli makinada KDE 3.4 idare eder sekilde calisiyor suanda asagidaki komsumuzda. Zaten sadece internet ve Dokument yazmak icin kullaniyor.

Eger zamanin ve tecruben varsa, tabiki en guzel randimani GEntoo da alirsin, fakat kurmasi uzun sürer. Tahminen 2 gunde felan anca biter. Ya da Vidalinux indirip deneyebilirsin. Oda fena degil.

Bugün Lapis Wikiye göz attınız mı?
Lapis Tanıtım Filmi

yavuzselim
*TUX* Penguen

Toplam Puanım: +67/-6

Gentoo

« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2005
Saat: 21:19:35 »

celeron 400 de (128MB RAM 8 MB Ekran kartı)    Archlinuxu kullandım gayet iyi... yani debiana gore iyi ..(iyilik derecesi hız baz alınarak soylenildi Smiley ) ..Gentooyu bence hiç deneme... kurması en az 1 gününü alır... (derlemesimi demeliyidim...)

Aut disce aut discede
comet
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2005
Saat: 21:22:28 »

Archlinuxu indirebileceğim bi link verebilirmisiniz?
birde Red Hat ta iyi diyorlar düşük konfigirasyon için?
huseyin
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +74/-24

Lapis Linux

« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2005
Saat: 22:08:12 »

(kendinde bulabilirdin bu adresi ama genede vereyim :/

http://distrowatch.com/      adresinden tüm linux dagitimlarinin download adreslerini ve özelliklerini okuyabilirsin

ftp://ftp.archlinux.org/0.7/iso/i686/arch-0.7.iso

LapisLinux / Zenwalk 
Never Never Never --*buntu -*.deb
redeye
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2005
Saat: 11:04:38 »

ben kendimi hep acemi sınıfında görüyordum ama buradaki cevaplar bana pek mantıklı gelmedi.

ilk kurduğum linux bir dergini verdiği türkçe dağıtım olan turkuaz idi redhat tabalıydı
daha sonra suse ile tanıştım kurulumu biraz zor olsada özellikleri iyi idi ama istediği donanım redhat a göre çok fazlaydı mesela yeni ekran kartlarını tanıyordu ama eskileri pas geçmişti. daha sonra slackware ile tanıştım bu sürüm özellikle eğitim camiasında en çok tutulan sürümdü en önemli özelliği unix kökenine sıkı sıkı bağlı kalmasıydı. am kurulumu zor sayılırdı aslında zor diye birşey yok bilmeyince zor geliyor. sadece zahmetli diyelim. zaman geçti mandrake ile tanıştım 7.0 sürümünü edindim ve anladımki  windows kurmak kadar kolay. daha sonra çıkan suse de aynı kolaylıkla kuruluyordu ve mandrakenin yeni sürümü de çıktı  mandrake de redhat tabanlı ama kurulum programı çok iyi suse de redhat tabanlı idi ama baya bir geliştirdi kendisini tv kartı usb bellek gibi donanımları tanır oldu (otomatik) ama benim bir tezim vardırki bir sistem ne kadar otomatik (kendi kendine) çalışıyorsa o kadar çok sorunlara yol açar.  ama bu seçeneklerin hepsinide bir tıklama ile açabilmek kolaylığı olmalı işte linuxta bu yok ama yavaş yavaş gelişiyor ve bundan 5 yıl önce düşüncem linuxun windows u alt edeceği yönündeydi geciksede eninde sonunda olacak birşey.

lafa daldım arkadaşın sorusunu unuttum.

suse kesinlikle sana göre değil çünkü tam bir donanım yamyamı

mandrake (yeni adıyla mandriva) öneririm hem kolay hemde eski donanımlarla arası iyi

ram lerin yeterli ise 128 256 o zaman knoppix gibi bir dağıtımı sabit diske aktarmanın yollarınıda araştırabilirsin çünkü oldukça gözel çalışıyor.

redhat (fedora) ise kurulum zorluğu nedeni ile önerilemez ama en baba sürümde sanırım o

slackware biraz daha zor ama en sorunsuz ve en uzman işi olanıda o

debian da bazı çevrelerce övülsede benim hiç debian tecrübem yok

VuLTuRe
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 29 Kasım 2005
Saat: 11:50:21 »

redeye sana kesinlikle katılmıyorum. Düşük bir donanımla (hemen hemen soruyu soran arkadaşın donanımına yakın bir donanımla) mandriva kurdum ve çok yavaş bence. Kesinlikle tavsiye etmem. Ağır ve sorunlu bir sistem. Denemedim ama şuan indiriyorum. Forumda bir archlinux furyasıdır gidiyor. Onu deneyebilirsin. Bu kadar kişi tavsiye edebiliyorsa elbet birşeyi vardır  Wink
yavuzselim
*TUX* Penguen

Toplam Puanım: +67/-6

Gentoo

« Yanıtla #10 : 29 Kasım 2005
Saat: 12:32:06 »

burda yazılanları acemilikle suçlamanı geçiyorum..

eğer yanlış hatırlamıyorsam red-hat(fedora) ile mandrakenin kurulum programı nerede ise aynı.. ikiside anaconda isimli python ile yazılmış programı kullanıyor..
bir ikincisi Vulture nin dediği gibi mandrakeyi (özellikle 10.0 dan sonrasını) ram'i 128 olan bir bilgisayarda denemeye bile kalkmayın... suse de aynısı.. hele knoppix....

ama benim bir tezim vardırki bir sistem ne kadar otomatik (kendi kendine) çalışıyorsa o kadar çok sorunlara yol açar.  ama bu seçeneklerin hepsinide bir tıklama ile açabilmek kolaylığı olmalı işte linuxta bu yok ama yavaş yavaş gelişiyor ve bundan 5 yıl önce düşüncem linuxun windows u alt edeceği yönündeydi geciksede eninde sonunda olacak birşey.

bu da ilginç... ve çelişkili...

Aut disce aut discede
hayalperest
Güvenilir Penguen

Toplam Puanım: +8/-1

Lapis Forum

« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2005
Saat: 13:08:45 »

Bence siz düşük konfigurasyonlar için slack tabanlı bir dağıtım olan zenwalk'u deneyin. Önceleri minislack diye çıkmıştı. Sanırım kendi yolunu çizmeye başladı. Yeni versiyonunda openoff2.0 olacakmış. Bazı özellikleri 
    *  Kernel(2.6.14.2) with support for reiser4, Discover(2.0.7)
    * gcc(3.3.6),JRE(1.5.0.04), Python(2.4.1),Perl(5.8.7)
    * XFCE(4.2.3.2), KDE 3.5, Gnome-libs(2.10.1), GTK2 (2.8.7)
    * Mozilla-firefox(1.5)/thunderbird(1.0.7), Openoffice (2.0)
    * Anjuta(1.2.4), Bluefish(1.0.4), Leafpad(0.8.4), Vim(6.3)
    * Alsa(1.0.9), Gxine(0.4.9), Xine-lib(1.1.1), Graveman(0.3.12.4)

Minimum ihtiyaçları: Pentium 3,128mb ram,2GB harddisk. Ancak daha düşük sistemlerde de çalışabilir (belki biraz yavaşlar) ver 2.0 çıkacak.
 Ben yükledim. Çok kolay, gene de nasıl yükleneceği ile ilgili bir dokuman var onu okuyun. 30 dk'da hazır. netpkg ile direk pakette yüklenebiliyor. Tavsiye olunur-Çok hızlı
 http://www.zenwalk.org/

Atılan ok, söylenen söz, geçen zaman geri gelmez!

Pardus daima!

Yurtta sulh, cihanda sulh! M.K.Atatürk
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.47 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu