Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06 Eylül 2008
Saat: 07:20:14

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
40872 Mesaj 6983 Konu Gönderen: 618 Üye
Son üye: köftehor
  Kimler Online
153 Ziyaretçi 1 Üye

oytun5555
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis Wiki

Lapis Wiki

Lapis Wiki - Son değişiklikler [Tr]

Yapılan en son değişiklikleri bu sayfadan izleyin.

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[L2L Yeni veya Güncellenen Paket] wine-1.1.1 Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:38:02
[L2L Kurulum] Guncelleme hatası Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:36:32
[L2L Ekran Görüntüleri] Cok sevdim bu lapisi.. Gönderen: heplinux 05 Eylül 2008
Saat: 19:30:00
[Gtk/QT - C/C++] C++ - Gui Gönderen: berte 05 Eylül 2008
Saat: 15:59:20
[Program Kurulum] Fedora 9'da VLC kurulumunda problem Gönderen: raxetul 04 Eylül 2008
Saat: 11:22:53
[Donanım Genel] Klavye İşlemiyor Gönderen: tanercat 03 Eylül 2008
Saat: 13:50:26
[Archlinux] KDE'yi X'e bağlamak Gönderen: huseyin 02 Eylül 2008
Saat: 23:36:21
[Acemi - Genel] Ekran Çözünürlüğü Gönderen: savage-warrior. 02 Eylül 2008
Saat: 22:58:50
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Acemi
| |-+  Acemi - Genel
| | |-+  Linux Kullanmak İstiyorum..!
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Linux Kullanmak İstiyorum..!  (Okunma Sayısı 2299 defa)
Facia
Ziyaretçi
« : 08 Eylül 2005
Saat: 14:34:04 »

Linux sürümü dağıtan bi web sitesinden byzgl-cvs-20040806.tar.bz2  adlı dosyayı indiriyorum. Fakat bu dosyayı nasıl açıcam ?? Bu bz2 dosya formatı hangi programda çalışır. Bu arada sanırım indirdiğim sürüm Suse 9,1 Live. ya da en azından ben o niyetle indiriyorum  Smiley .. Kısaca Download işlemi bittiğinde ne yapmam gerektiğini söyler misiniz ?
Phibes
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2005
Saat: 14:41:57 »

doğru dosyayı indirdiğinden emin misin? dosyanın isminde yazılan cvs ismi sanki bana başka birşeymiş gibi geldi. normalde linux dağıtımlarını www.linuxiso.org dan bulabilirsin. eğer doğru dosyayı indirdiğini düşünüyorsan, tar.bz2 dosyası .zip, .rar türü sıkıştırılmış dosya formatıdır. eğer sisteminde winrar yüklüyse onunla açabilirsin. ama yüklemek için .iso (genellikle iso) uzantılı dosya olması lazım ve onu da cd ye yakman lazım.
Facia
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2005
Saat: 17:21:33 »

Evet dosyayı indirdim. Sıkıştırılmış dosya açtım o dosyayı. Bi kaç klasoR falan çıktı... Resimleri aşağıda...
Şimdi ben bu klasor içindeki dosyaları bi cdye mi aktarcam ?

xalphas
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +130/-7

Archlinux - Ready - Set - Go

« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2005
Saat: 17:28:37 »

Alıntı
Sıkıştırılmış dosya açtım o dosyayı. Bi kaç klasoR falan çıktı

O sıkıştırılmış dosyayı açmayacaksın. Direkt iso olarak yazdıracaksın.

http://www.wizardskeep.org/mainhall/tutor/neroiso.html

"In a world without walls who need windows"

"Talk is cheap, Show me the code"
Facia
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2005
Saat: 17:52:34 »

xalphas arkadaşım verdiğin adres açılmıyor. Linki kontrol edip bi daha yazar mısın ?
Phibes
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2005
Saat: 17:57:42 »

eğer yanlış anlamadıysam, bu klasor tar.gz nin açtıktan sonra çıktı, eğer içinde .iso yoksa cd ye yazdıramazsın (linux olsaydı olurdu ama windows'ta görmedim). bu arada xalphas ın verdiği link çalışıyor dostum bir problem yok.
Facia
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2005
Saat: 18:08:42 »

Evet link çalışıyor. Ya ben bunu halledemicem galiba. Sizin bildiğiniz bana göre ( başlama seviyesine göre ) olan bi sürüm var mı ? Ve yüklemesi kolay olan. Ayrıca Cd den çalışsın istiyorum. Bu durumda Neroda cd yaparken herhangi bir farklı işlem yapmam gerekiyor mu ? ... ( Bu arada mesajlara cevap yazdığınız için hepnize teşekkürler. )
xalphas
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +130/-7

Archlinux - Ready - Set - Go

« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2005
Saat: 18:22:50 »

Şimdi herhangi bir dağıtımın .iso dosyasını indirdin. Indirdiğin yer belli. Git o dosyaya sağ tıkla "birlikte aç" open with de.. Neroyu seç yüklüyse ve iso dosyası olarak yazdır. Winrar gibi programlar iso dosyalarının içini gösterirler. Içini açmana ve bununla uğraşmana gerek yok. Sonra biostan cd ile açılabilir yap bilgisayarını, açılışta cd takılı olsun kuruluma veya canlı cd ise linux masaüstüne ulaşırsın.

http://distrowatch.com buradan tüm dağıtımları ve indirme adreslerini görürsün.

kolay gelsin.

"In a world without walls who need windows"

"Talk is cheap, Show me the code"
Facia
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2005
Saat: 18:27:10 »

Şuan Suse Live Cd 9.1 i indiriyorum. Acemi kullanıcı için iyi midir ? İso şeklinde indiriyorum. xalphas  dediğin gibi cd ye yazıcam.. Bilgi için saol.
erkaN kaplaN
Administrator
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +153/-1

« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2005
Saat: 18:28:28 »

SuSE 9.3 deneyin.... 9.1 baya eski...

Bugün Lapis Wikiye göz attınız mı?
Lapis Tanıtım Filmi

Kırmızı
Güvenilir Penguen

Toplam Puanım: +12/-1

LapisLinux

« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2005
Saat: 18:40:09 »

suse 9.3 cok uzun surer. Sen tek Cd lik bir Linux cekebilirsin. Mesela Ubuntu,Kubuntu gibi ....

Bir Gün Kötülük Iyilikten Üstün Gelirse, Bunun Tek Sebebi Iyi Niyetli Insanlarin Birsey Yapmamasidir.
lokman_balkan
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2005
Saat: 19:56:20 »

arkadaşım PARDUS 1.1 var. tübitak çıkartıyo. tamamen türkçe. hiçbir multimedia problemi yok. içinde LyX bile var ve en güzel yanı türkçe olması. kesinlikle bunu bul. asla pişman olmazsın. ayrıca gayet de hızlı çalışıyo. diğerlerinde pc nin performansı seni sıkabilir.....
linuxlu günler dilerim.
yavuzselim
*TUX* Penguen

Toplam Puanım: +67/-6

Gentoo

« Yanıtla #12 : 09 Eylül 2005
Saat: 00:52:11 »

türkçe desteği olmayan bi dağıtım nerede ise yok denecek kadar az..  erkan abinin dediği gibi suse9.3 ün live cd sini indir.. 1 cd..  yada ubuntu - kubuntu nun  live cd lerini indir.. ama bunlar deneme amaçlıdır..  linuxu harddiske kurmadan live cd ile bir verim alamazsın...ve live cdler çok yavaş çalışır.. mesela pardus çok çok ağır..
eger harddiskinde 5 GB lık boş bir bölüm oluşturabiliyorsan bence herhangi bir dağıtımı harddiske kur.. kurmak o kadar zor değil..  bazı dağıtımları kurmak en az win. kadar kolay..

Aut disce aut discede
lokman_balkan
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 09 Eylül 2005
Saat: 20:36:41 »

.ve live cdler çok yavaş çalışır.. mesela pardus çok çok ağır..
konuralp pardus hiç te öyle dediğin gibi ağır değil. onu herkes donanımları eski pc ler için bile tavsiye ediyor. çünkü bu tür pclerde gayet iyi çalışıyor. ayrıca öyle sıradan bir linux gibi yarım yamalak türkçeye sahip değil. mesela bi LyX, bi vector drowing gibi programları bile türkçe. diğerleri bu noktada henüz yeterli değil işte. gentoo tabanlı olması bile onun ne kadar sağlam temellere dayandığını gösteriyor. pardusun tüm paketleri yepyeni. yine de isteyen istediğini kullanır...
yavuzselim
*TUX* Penguen

Toplam Puanım: +67/-6

Gentoo

« Yanıtla #14 : 10 Eylül 2005
Saat: 00:15:57 »

ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak onu dedim.. bir yeni biri eski iki makinede denediğim live cdler içinde en ağırı pardus çıkmıştı.. ondan soyledim..

Aut disce aut discede
Facia
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 15 Eylül 2005
Saat: 14:14:59 »

Elimde 3 cdlik bir sürüm var. Red Hat sürümü. Kurulu bir bilgisayarda baktım Linux Bİreysel Yazıyor. Yeni başlayan için uygun mudur ? Bu sürümde neler yapabilirim ?
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.438 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu