Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06 Eylül 2008
Saat: 07:20:18

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
40872 Mesaj 6983 Konu Gönderen: 618 Üye
Son üye: köftehor
  Kimler Online
153 Ziyaretçi 1 Üye

oytun5555
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis Wiki

Lapis Wiki

Lapis Wiki - Son değişiklikler [Tr]

Yapılan en son değişiklikleri bu sayfadan izleyin.

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[L2L Yeni veya Güncellenen Paket] wine-1.1.1 Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:38:02
[L2L Kurulum] Guncelleme hatası Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:36:32
[L2L Ekran Görüntüleri] Cok sevdim bu lapisi.. Gönderen: heplinux 05 Eylül 2008
Saat: 19:30:00
[Gtk/QT - C/C++] C++ - Gui Gönderen: berte 05 Eylül 2008
Saat: 15:59:20
[Program Kurulum] Fedora 9'da VLC kurulumunda problem Gönderen: raxetul 04 Eylül 2008
Saat: 11:22:53
[Donanım Genel] Klavye İşlemiyor Gönderen: tanercat 03 Eylül 2008
Saat: 13:50:26
[Archlinux] KDE'yi X'e bağlamak Gönderen: huseyin 02 Eylül 2008
Saat: 23:36:21
[Acemi - Genel] Ekran Çözünürlüğü Gönderen: savage-warrior. 02 Eylül 2008
Saat: 22:58:50
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Acemi
| |-+  Acemi - Genel
| | |-+  Istek : Linux önerisi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Istek : Linux önerisi  (Okunma Sayısı 1690 defa)
redeye
Ziyaretçi
« : 29 Kasım 2005
Saat: 11:20:44 »

bu konuda belki onlarca konu var ama kimse ne istediğini yazmamış genelde en iyi sürüm diye istekte bulunulmuş benim isteğim ise çok fazla program olmayan sadece işime yarayacak programların bulunduğu sade bir sürüm

suse 9 knoppix 6.3 ve mandrake 9.1 kullandım genelde hepside yeterli ama kurulumları ölüm ayrıca bu dağıtımları kursamda eksikler kalıyor

p4 2.8 1GB Ram intel 865 200 GB Sata DVDRW Card Reader USB Scanner HP 735 DC USB Flash MEM   USB HDD  INCA PRE USB TV + PCI TV, SB Audigy  donanımlarım var buna göre

DVD kopyalama programları , Video düzenleme ve izleme programları, müzk düzenleme kataloglama , tarayıcı ve Digitall Camera, basit resim filtre boyutlandırma ve benzeri programlar (gimp demeyin windows ta photoshop tan çok daha pratik ve basit yazılımlar var) , usb desteği tam olan, internetteki her tür imkandan faydalanabileceğim, MSN Chat Video Conf. TV kartından kayıt yapabileceğim NTFS desteği  tam (suse de mevcut ntfs formatlı diskimden bazı klasör ve dosyaları görmüyordu knoppixtede öyle)  bir sistem önerebilirmisiniz

sistemi önerirken suse + program listesi şeklinde veya şunu kur bunu kurma şeklinde olursa bana tam bir cevap olacaktır. ilgilenen herkese teşekkür ederim.

VuLTuRe
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2005
Saat: 11:41:16 »

Archlinux. Wikide dökümanı var:  http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Nas%C4%B1l_Archlinux_Kurulumu

Üstünede istediğin programı kur.
NTFS tam erişim istemişsin ama read-only olarak mount ediyor ondan tam erişime ulaşamıyorsun. Bunla ilgili forumda bir başlık vardı. Tam çözümmü bilmiyorum ama. Ararsan bulursun.
yavuzselim
*TUX* Penguen

Toplam Puanım: +67/-6

Gentoo

« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2005
Saat: 12:21:47 »

Archlinuxu "base" olarak kurarsanız istediğiniz olur.. yaklaşık 200MB sanırım.. sonra istediğiniz programı kurarsınız üstüne..
saydığınız bütün işler için programlar suse de vardır ..
k3b : cd yazma işleri için.
amarok,xmms,mplayer,mp3blaster,mpg321 : bunlar müzikler için
mplayer ve mencoder,avidemux,tovid: video seyretme düzenleme için.
mercury,msnlib,amsn,gaim,kopote ,xchat: messenger,jabber,irc falan için

usb desteğinin dağıtımla bi alakası yok sayılır. birde donanım üreten bir firma ürettiği donanım için sadece windos sürücüsü çıkarıyor ve ısrarla linux sürücüsü çıkarmıyor ise bunda linuxun bir suçu olmaz..

firefox a her türlü desteği sağlarsanız "internetteki her türlü imkandan" faydalanabilirsiniz.

siz windosta iken bütün kaynak kodu açık bir dosya sistemini görebiliyormusunuz?? linux geliştiricileri windowsun bütün saklamalarına rağmen fat ve ntfs dosya sistemi desteği vermeye çalışıyorlar.. bu o kadar kolay bir mesele değil.. 

gimp photoshop gibi değil gayet basit görünüyor.. sourceforge yada softpedia da binlerce resim düzenleme programı var seçin beğenin kurun..

Aut disce aut discede
xalphas
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +130/-7

Archlinux - Ready - Set - Go

« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2005
Saat: 13:30:01 »

Debian Net Install + Ne Istersen Smiley de olabilir. Archlinuxun avantajı tek bir rc.conftan hem modül hem network hem daemon kontrol edebilmen. Bir de i686 optimize durumunun kattığı hız avantajı. Ikisi de güzeldir. Tercih senin.

"In a world without walls who need windows"

"Talk is cheap, Show me the code"
huseyin
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +74/-24

Lapis Linux

« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2005
Saat: 18:24:39 »

yazdiklarina göre senin istedigim Multimedia PC yapmak. Dagitima bagimla degil senin istedigin amac.
Benim de tavsiyem archlinux olur, base kurulumda max. 5 dk, geri kalan ise senin internet hizina bagli.
Eger belirli linux bilgisine sahipsen gentoo deneyebilirsin, ve USE flags ler sayesinde kurdugun/kuracagin programlar
anca istedigin amac icin derlenir (kurulumu zahmetli, derle babam derle)
Debian tavsiye edemicem (stable tutulmak icin hala dedemden kalma program sürümler sisteminde olursa sasirma).
apt-get install kde/gnome dedigin zaman xorg kurulmuyor (bu beni düsündükce hala deli ediyor Smiley ).
Geriye kala kala rpm bazli yazilimlar kaliyor ve bunlar bence bagimlilik olaylarinda tam bir rezalet.
Bkn. mesela suse kurmak istedigin paketle hic alakasi olmasa bile sambayi kurmak isteyecektir.

Benim kendi kullanimim icin 2 dagitim söz konusu olabilir archlinux, gentoo, macera amacli ise smgl.

LapisLinux / Zenwalk 
Never Never Never --*buntu -*.deb
heartsmagic
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +85/-4

« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2005
Saat: 23:48:05 »

Ben de 2 dağıtım önereyim.
1. Slackware. Kurarsın rahat edersin. İstediğin uygulamalar arasında bir eksik varsa, indirirsin, bir çırpıda kurarsın. Sade, kararlı, hızlı bir dağıtımdır.
2.Gentoo. Becerebilirim diyorsan belki de en iyisi, zira her şeyi sen derlediğin için fazladan hiçbir şey gelmez. Böylece istediğin sistemi kendin oluşturmuş olursun. Ancak anladığım kadarıyla (bekle babam bekle tabirinden) pek beklemeyi sevmiyorsun, bu halde diğer tavsiyeleri kale almanı öneririm.

Dağıtım fark etmez, hepsi güzeldir, yeter ki Özgür Yazılım'a uysun.
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.475 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu