selam arkadaşlar ilk linux tecrübemi ubuntu ile yaşıyorum karşılaştığım bir çok sorunu hemen buraya yazıp cevap beklemek yerine forumu bi güzel dolaşarak çözdüm (şuan tr karakterle yazabilmem bile sizin sayenizde

) sağolasınız.
Ama bir sorunum var Ubuntu kurduğum sürücüler dışındaki sürücülerimi göremiyorum
forumdan bu sorunu çözdüm masaüstüne klasörler yaratıp sürücüleri bu klasörlere bağladım ama üzerlerinde kilit işareti var ve açmak istediğimde yetki yok diyor

ben de sistem/yönetim/disks altından her bir partitionu seçip enable yapıp içini görüyorum ama herseferinde böyle mi yapmam lazım

ayrıca diğer partitionlarımdaki tr karakterli dosyalar yok yani göstermiyor ubuntu altında..
özet olarak ntfs sürücülerime masaüstünde bağladığım klasörden erişemiyorum, yönetimden disks altından eriştiğimde ise türkçe karakterli dosyalar yok

bu sorunumu sisteme root olarak giriş yaparsam çözeceğimi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum

her ne yaparsam benden root şifremi istiyor bunu nasıl değiştirebiliriz ben evimde kişisel pc kullanıyorum güvenlik sorunum yok direk root olarak girip her şeyi istediğim gibi yapamazmıyım herşeyde benden şifre istiyor bunaldım

sanırım klasörleri de o yüzden göstermiyor bu benim fikrim ama siz ne dersiniz merakla bekliyorum.
şimdiden sağolun...