Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
25 Temmuz 2008
Saat: 22:56:38

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
40447 Mesaj 6914 Konu Gönderen: 513 Üye
Son üye: kamemel
  Kimler Online
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis Wiki

Lapis Wiki

Lapis Wiki - Son değişiklikler [Tr]

Yapılan en son değişiklikleri bu sayfadan izleyin.

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[DNS (Nameserver)] Dns hakkında kaynak :((( Gönderen: huseyin Bugün 19:36:43
[Debian / Knoppix ] Elimdeki Imajı Herhangi Bir Makineye Gönderen: LinuxDebian Bugün 17:06:25
[Debian / Knoppix ] Woody Sources.List Gönderen: LinuxDebian Bugün 17:05:39
[Debian / Knoppix ] İnternet'e bağlanmak için yapılması gerekenler Gönderen: LinuxDebian Bugün 15:02:21
[Debian / Knoppix ] Harici Harddiski Tanıtmak Gönderen: LinuxDebian Bugün 15:01:14
[Debian / Knoppix ] Film Partlarını Birleştirme Gönderen: heartsmagic Bugün 13:43:48
[Havadan Sudan] YellowPages.com.tr Gönderen: kamemel Bugün 10:01:42
[Ağ Genel] BRAS server Gönderen: e-diablo 24 Temmuz 2008
Saat: 22:43:45
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Dağıtımları
| |-+  Debian / Knoppix
| | |-+  Hangi debian
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Hangi debian  (Okunma Sayısı 2381 defa)
Forrest
Ziyaretçi
« : 09 Mart 2006
Saat: 14:28:17 »

merhabalar yeni linux kurmaya karar verdim debian dağıtımı kurıcam ama hangi versionunu kurmalıyım ve nerden kurmalıyım bir türlü bulamadım ben bir ev kullanıcısıyım ne tavsiye edersiniz? stabil mi yoksa test mi

http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r1/i386/iso-cd/

bu adresten indirmem doğru olur mu bide 14 iso dosyasını indirmelimiyim? şimdiden teşekkür ederim.
xalphas
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +130/-7

Archlinux - Ready - Set - Go

« Yanıtla #1 : 09 Mart 2006
Saat: 14:40:40 »

Normal şartlarda bu linki koyacaktım. http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,1063.new.html
Forumun bazı yerlerinde bu bilgileri verdik ama dağınık kalmış olabilir. Lütfen önce arama yapın.
Ancak bundan sonra gelebilecek sorular için referans olması açısından bu başlığa cevap veriyorum.
Alıntı
ben bir ev kullanıcısıyım ne tavsiye edersiniz? stabil mi yoksa test mi
Altını çizerek söylüyorum. EV kullanıcısı için Testing en idealidir. Aşağıdaki yeni testing beta installerın haber sayfası. Sarge gibi 2.6.8 ile değil 2.6.12 çekirdek ile geliyor ve depo olarakta direkt olarak etch/testing depolarını kullanıyor. Bunu kullanabilirsin.
Debian-Installer etch beta 1 (Haber Sayfası ve Bilgiler)
İndirme iso adresi : http://www.debian.org/devel/debian-installer/
i386 için netinstall iso tıkla
Alıntı
bu adresten indirmem doğru olur mu bide 14 iso dosyasını indirmelimiyim?
İnternet bağlantın varsa hayır tabii ki. Yukarıdaki netinstall sadece 100 mb gerisini netten alırsın.
« Son Düzenleme: 09 Mart 2006
Saat: 14:42:41 Gönderen: xalphas
»

"In a world without walls who need windows"

"Talk is cheap, Show me the code"
Forrest
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2006
Saat: 15:25:26 »

xalphas gerçekten çok ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş  ilgine çok teşekkür ederim.
huseyin
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +74/-21

Lapis Linux

« Yanıtla #3 : 09 Mart 2006
Saat: 18:11:25 »

eger debiancilar beni linc etmiyecekse "hic birini" derim Smiley

Zamanim yok
xalphas
*GURU* Penguen

« Yanıtla #4 : 09 Mart 2006
Saat: 18:15:19 »

Linç etmezler Hüseyin.Niye etsinler ki! Sevmiyor herhalde ısınamamıştır derler. Kendi araçları rahatsız ediyordur. Dpkg midir, apt midir felan Smiley

Aralarından kafası rahat olup, dağıtım da dağıtım diye önemsemeyenler ise değişikliğe açıktır Smiley

Forrest
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2006
Saat: 19:41:52 »

açıkcası bende artısı yada eksisi nedir bilmiyorum ilk kez linux deneyiyim olcak. linux için modem aldım ordaki bilgisayarcılara gelmişken sormak istedim bi tanesi mevzuya girdi hemen çok bilge gözüküyordu bu konuda gerçi türkiyedeki bilgisayarcılara pek güven olmuyor. dedim hangi dağıtımı kursam falan aklımda ubuntu vardı adam deddi tavsiye etmem çok yavaş falan bi kaç şey daha anlatı.iyi ve hızlı bir şey istiyorsan debian dedi bende öyle karar verdim artık beni hoşuma gitcek mi görcez olsa başka bir şey kuarırım.gerçi bu konu herkese göre deyişir ama acaba burdaki tecrübeli arkadaşlar ne kullanıyor sakıncası yoksa söyliyebilirler mi?denemeye ondan başlasak?
huseyin
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +74/-21

Lapis Linux

« Yanıtla #6 : 09 Mart 2006
Saat: 19:55:16 »

http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,3433.0.html

Biraz incele oku kafanda kendine göre yargila cek kur..

Basarilar

(acemiye debian tavsiye edilmez BENCE)

Zamanim yok
Fxxd
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2006
Saat: 15:07:16 »

Normal şartlarda bu linki koyacaktım. http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,1063.new.html
Forumun bazı yerlerinde bu bilgileri verdik ama dağınık kalmış olabilir. Lütfen önce arama yapın.
Ancak bundan sonra gelebilecek sorular için referans olması açısından bu başlığa cevap veriyorum.
Alıntı
ben bir ev kullanıcısıyım ne tavsiye edersiniz? stabil mi yoksa test mi
Altını çizerek söylüyorum. EV kullanıcısı için Testing en idealidir. Aşağıdaki yeni testing beta installerın haber sayfası. Sarge gibi 2.6.8 ile değil 2.6.12 çekirdek ile geliyor ve depo olarakta direkt olarak etch/testing depolarını kullanıyor. Bunu kullanabilirsin.
Debian-Installer etch beta 1 (Haber Sayfası ve Bilgiler)
İndirme iso adresi : http://www.debian.org/devel/debian-installer/
i386 için netinstall iso tıkla
Alıntı
bu adresten indirmem doğru olur mu bide 14 iso dosyasını indirmelimiyim?
İnternet bağlantın varsa hayır tabii ki. Yukarıdaki netinstall sadece 100 mb gerisini netten alırsın.
i386 için netinstall iso tıkla bunu indirdim rar dosyası war onu çıkardım şimdi nasıl cd ye yazmam lazım bilgin warmı
Hercules
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 19 Mart 2006
Saat: 16:32:57 »

dosyayı aç ilk önce sonra onu cd yazma programıyla (k3b ,gnomebaker gibi )yaz ama direck yazma gnome bakerda burn cd image diyor mesela oraya tıklayıp yapacaksın diğer yazma programlarında da buna benzer tıklanacak yer olmalı orayı tıklayıp yazdıracaksın(ıso da yazabilir)
kolay gelsin
xalphas
*GURU* Penguen

« Yanıtla #9 : 19 Mart 2006
Saat: 16:36:02 »

Linux üzerinde rar dosyası olarak açtığını hiç sanmıyorum. Büyük ihtimalle winrar. @fxxd ilk mesajın daha. Forumu araştır bunun cevabı var. Ya da soru sormadan önce mutlaka oku. http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,1063.new.html

Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.256 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu