Merhabalar
Talat Uyarer'in başlattığı
"Zemberek Artık Gnome da" adlı çalışma ve Serkan'ın gentoo
ebuildleri hazırlayarak bunu bir adım ileriye taşımasından sonra bende neden bizdede olmasın alayışı ile paketlemeye koyuldum biraz zor(daemon , yamalama , java paketleme vs vs) olmasına karşın tamamlandı.
Ben sorunsuz çalıştırabildim ama kimsede deneme fırsatı bulamadığım için sırf zemberek için 2. bir veritabanı oluşturdum.Burdan paketleri kurarak deneyimlerinizi , istek ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yapmanız gerekenler :
Öncelikle zemberek-test deposunu pacman.conf dosyanıza eklemelisiniz .
pacman -Sy zemberek komutu ile gerekli paketleri kurun.
:: group zemberek:
enchant-zemberek firefox-zemberek gedit-cvs gnome-spell-enchant
gtkspell-enchant jubler-zemberek openoffice-zemberek tomboy xchat-spell
zemberek-server-svn zemberek-svn zpspell
Paketlerin kurulumu tamamlandıktan sonra rc.conf dosyanızda daemons kısmına
@zemberek olarak ekleyin.
DAEMONS=(... @zemberek ... )
Not:@ ile arkaplanda çalıştırdığınıza dikkat edin aksi takdirde boot süreci yarıda kalabilir.Archlinux'u yeniden başlatın ve ilk sınama olarak konsoldan:
$ zpspell doğru yanliş
doğru: doğru
yanliş: yanlış (yanlaş, yanlış)
Şeklinde daemon düzgün çalışıp çalışmadığını sınayabilirsiniz.
Enchant'ın zemberekle bağlantı kurduğunu sınamak içinse abiwordu kurup deneyebilirsiiz.
İmla denetimi ile paketlediğimiz xchat başlatıp ----> settings ---> preferences ----> input box ---> spell checking kısmana bir tick koyarak etkinleştiriyoruz.Tüm bunlardan sonra enchant ve zemberek sorunsuz çalışacaktır.
Bir ekran görüntüsüBurdan pkgbuildlere ulaşabilirsiniz
Kde içinde kullanabilrsiniz sadece control center ----> kde components ---->Spell checker clients'ı zemberek yapmanız yeterli...
Yapılacaklar:jubler paketlenecek .Daha fazla program zemberek için yamalanacak .
Firefox zemberek dbus arayüzünü kullanacak şekilde yamalanak.
Gtkspell kullanan uygulamaların çakılma sorunu giderilecek(Serkan'ın yazdığı dbus arayüzü buna çözüm getirdi )
Utf8 sorunu giderilecek.(Sevgili Serkan tarafından giderildi

)
Bir an önce ana depoya eklenecek.