Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06 Eylül 2008
Saat: 07:20:02

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
40872 Mesaj 6983 Konu Gönderen: 618 Üye
Son üye: köftehor
  Kimler Online
153 Ziyaretçi 1 Üye

oytun5555
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis Wiki

Lapis Wiki

Lapis Wiki - Son değişiklikler [Tr]

Yapılan en son değişiklikleri bu sayfadan izleyin.

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[L2L Yeni veya Güncellenen Paket] wine-1.1.1 Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:38:02
[L2L Kurulum] Guncelleme hatası Gönderen: heartsmagic 05 Eylül 2008
Saat: 19:36:32
[L2L Ekran Görüntüleri] Cok sevdim bu lapisi.. Gönderen: heplinux 05 Eylül 2008
Saat: 19:30:00
[Gtk/QT - C/C++] C++ - Gui Gönderen: berte 05 Eylül 2008
Saat: 15:59:20
[Program Kurulum] Fedora 9'da VLC kurulumunda problem Gönderen: raxetul 04 Eylül 2008
Saat: 11:22:53
[Donanım Genel] Klavye İşlemiyor Gönderen: tanercat 03 Eylül 2008
Saat: 13:50:26
[Archlinux] KDE'yi X'e bağlamak Gönderen: huseyin 02 Eylül 2008
Saat: 23:36:21
[Acemi - Genel] Ekran Çözünürlüğü Gönderen: savage-warrior. 02 Eylül 2008
Saat: 22:58:50
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Acemi
| |-+  Acemi - Genel
| | |-+  linux a geçmek istiyorum yardım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: linux a geçmek istiyorum yardım  (Okunma Sayısı 2199 defa)
budun
Ziyaretçi
« : 26 Nisan 2005
Saat: 02:52:11 »

arkadaşlar ben linux a başlamak istiyorum. ama daha önce hiç kullanmadım. buradan yardım alabilirmiyim. ayrıca configurasyonuma pek güvenmediğim için windosun yanına değil tek başına yüklemek istiyorum. zaten oyun oynamam. ben nasıl sıfırdan yükleyebilirim, hangi sürümünü yükleyeyim ve daha önceden harddiski bölmüştüm bu bölümleri tanır mı?
film hastasıyım divx izlememde sorun çıkartmayacak sürümü var mı?
son olarak da tek başına yüklemem de bir sakınca var mı?
Ümit
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2005
Saat: 04:49:29 »

arkadaşlar ben linux a başlamak istiyorum. ama daha önce hiç kullanmadım. buradan yardım alabilirmiyim. ayrıca configurasyonuma pek güvenmediğim için windosun yanına değil tek başına yüklemek istiyorum. zaten oyun oynamam. ben nasıl sıfırdan yükleyebilirim, hangi sürümünü yükleyeyim ve daha önceden harddiski bölmüştüm bu bölümleri tanır mı?
film hastasıyım divx izlememde sorun çıkartmayacak sürümü var mı?
son olarak da tek başına yüklemem de bir sakınca var mı?

en azından kurma konusunda biraz tecrübeli bir acemi olarak cevap veriyorum.
- ben mandrake kullanıyordum (şu anda da arkadaşın bilgisayarında mandrake kullanıyorum aslında).
- divx konusunda sorun yaşamamıştım pek. (yine de o özellikleri daha güçlü sürümler de olabilir. bilenler mutlaka paylaşacaktır bilgisini)
- windowsla da windowssuz da kurmuşluğum oldu (ilk seferde tüm harddiski uçurmuşluğum da oldu.. tabii bölümleme işinde acemiliğimden olmuştu)
- harddisk bölümlemesini tanıma sorunu yaşamadım hiç. (ilk seferde benim "cehaletim" hariç) :-)
(sanırım "ubuntu" kurmak için daha önceden bölümlenmiş disk şartı var. kurulum anında bölünemiyor diye hatırlıyorum. yanlışım da olabilir)
- ayrıca bir keresinde aynı anda hem Suse hem de Mandrake kurmuştum (windowsun yanına) fakat açılış ayarlarını yapamadığımdan sorun çıkmıştı.
- son ve (bence) en önemli tecrübe aktarımım şu olacak: kurulum kılavuzunu çok iyi oku. (özellikle disk bölümleme ayarları sırasında) (mesela ben ikinci seferden itibaren çok dikkatli okuyorum) :-)

dağıtımlar konusunda daha tecrübeli arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır.
kolaylıklar dilerim, şimdiden hayırlı olsun.
ü.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2005
Saat: 04:51:20 Gönderen: Ümit
»
budun
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2005
Saat: 05:07:55 »

teşekkürler ümit ben de mandreke 10.1 i indiriyorum diğerlerini indiremedim daha doğrusu link açmıyo. linuxın kurulumları hakkında hiçbir bilgim yok. bu bahsettiğin kılavuzu nereden bulabilirim. benim harddiski kaybetmemem lazım çünkü c: hariç diğer bölümlerde müzik ve film arşivlerim var.
samon
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2005
Saat: 00:37:26 »

Selamlar.Film ve müzik için Mandreke bence de uygun.Ben ubuntu,fedora,suse,mandrake kullandım.Windowstan geçiş için mandrake en iyisi ama klasik linux uygulamarından biraz uzaklaştığını okudum bir dergide.hard diskini bölmüşssün zaten.Linux bunu hda1 ve hda2 (2 ye böldüysen) olarak görüyor.Ama burda partition biraz önemli.Fat32 ise hiçbir sorun yok ama ntfs ise bazen sorun çıkabiliyor.Herşeyden önce www.distrowatch.com dan dağıtımları incele.Sayfanın Türkçe dil desteği de mevcut.Buradan bütün dağıtımların özelliklerini görebilirsin.Ekran görüntülerini,konfigürasyonlarını vs. 500'e yakın linux dağıtımlarının hepsini inceleme şansın var.Ama burda samba,kernel,kde,apache,pyton gibi yazılar ve sürümlerini göreceksin.En önemlileri samba(windows ile linux arasında köprü),mplayer (film,divx gibi ortamları izleyebileceğin media player),xine-lib(mp3 gibi formatları dinleyebilen için kütüphane),office,k3b(cd writer programı) bide KDE(K Desktop Environment) bence en iyi masaüstü ortamı.Bence windwos dursun Undecided Çünkü scanner , 56 K fax-modem veya usb adsl tanıtmakta zorluk çekebilirsin.Benim scannerımı ve modemimi tanımıyor.O yüzden mecburen windowstan internete bağlanıyorum.Kolay gelsin... Wink
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.421 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu