arkadaşlar ben linux a başlamak istiyorum. ama daha önce hiç kullanmadım. buradan yardım alabilirmiyim. ayrıca configurasyonuma pek güvenmediğim için windosun yanına değil tek başına yüklemek istiyorum. zaten oyun oynamam. ben nasıl sıfırdan yükleyebilirim, hangi sürümünü yükleyeyim ve daha önceden harddiski bölmüştüm bu bölümleri tanır mı?
film hastasıyım divx izlememde sorun çıkartmayacak sürümü var mı?
son olarak da tek başına yüklemem de bir sakınca var mı?
en azından kurma konusunda biraz tecrübeli bir acemi olarak cevap veriyorum.
- ben mandrake kullanıyordum (şu anda da arkadaşın bilgisayarında mandrake kullanıyorum aslında).
- divx konusunda sorun yaşamamıştım pek. (yine de o özellikleri daha güçlü sürümler de olabilir. bilenler mutlaka paylaşacaktır bilgisini)
- windowsla da windowssuz da kurmuşluğum oldu (ilk seferde tüm harddiski uçurmuşluğum da oldu.. tabii bölümleme işinde acemiliğimden olmuştu)
- harddisk bölümlemesini tanıma sorunu yaşamadım hiç. (ilk seferde benim "cehaletim" hariç) :-)
(sanırım "ubuntu" kurmak için daha önceden bölümlenmiş disk şartı var. kurulum anında bölünemiyor diye hatırlıyorum. yanlışım da olabilir)
- ayrıca bir keresinde aynı anda hem Suse hem de Mandrake kurmuştum (windowsun yanına) fakat açılış ayarlarını yapamadığımdan sorun çıkmıştı.
- son ve (bence) en önemli tecrübe aktarımım şu olacak: kurulum kılavuzunu çok iyi oku. (özellikle disk bölümleme ayarları sırasında) (mesela ben ikinci seferden itibaren çok dikkatli okuyorum) :-)
dağıtımlar konusunda daha tecrübeli arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaklardır.
kolaylıklar dilerim, şimdiden hayırlı olsun.
ü.