Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
30 Temmuz 2010
Saat: 19:17:15

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
42070 Mesaj 7314 Konu Gönderen: 448 Üye
Son üye: Drunk3n
  Kimler Online
108 Ziyaretçi 0 Üye
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis RPMs

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[Samba] Samba ile vista veya seven e popup nasıl ata biliriz ? Gönderen: karzer 22 Temmuz 2010
Saat: 18:30:40
[Linux Haberler] 46. eniXma Temmuz 2010 Gönderen: eniXma 30 Haziran 2010
Saat: 23:02:13
[Linux Haberler] Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 20. Sayı Gönderen: sudo 22 Haziran 2010
Saat: 21:20:28
[Acemi - Genel] Ubuntu 9.10, Windows Xp başlangıç sorunu Gönderen: ibrahimonay 13 Haziran 2010
Saat: 23:17:19
[Linux Haberler] 45. eniXma Haziran 2010 Gönderen: eniXma 31 Mayıs 2010
Saat: 23:13:09
[Linux Haberler] Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 19. Sayı Gönderen: semagkyz 18 Mayıs 2010
Saat: 22:58:54
[Linux Haberler] 44. eniXma Mayıs 2010 Gönderen: eniXma 30 Nisan 2010
Saat: 23:03:29
[L2L Yeni veya Güncellenen Paket] Lapis Bar 1.0 (Firefox Eklentisi) Gönderen: ALFA 28 Nisan 2010
Saat: 05:15:25
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Acemi
| |-+  Linux Haberler
| | |-+  Windowstayken Ubuntu Kurmak
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Windowstayken Ubuntu Kurmak  (Okunma Sayısı 6021 defa)
mesut
Ziyaretçi
« : 15 Ocak 2007
Saat: 00:13:01 »

http://omattos.co.uk/setup-ubuntu.exe

1. Download and run the installer

2. Reboot, and select "Ubuntu"

3. Login as "ubuntu" with the password "ubuntu"

Anlatılana göre,diskte bölümleme yapmadan,NTFS üzerinde ext3 loop mount ile gerçekleşiyor kurulum.
Windows kullanıcılarının,bilgi kaybetme riskini sıfıra indirmek,kurulumu daha da kolay hale getirmek için geliştirilmiş bir proje sanırım.

Basit olarak,kurulum programı (yaklaşık 1.5mb) indirip çalıştırılıyor,gerekli dosyaları o program indiriyor,ve kurulumu gerçekleştiriyor (Diski bölümlemeden)
Reboot edip, UBUNTU seçiyorsunuz GRUB ekranında.
Kaldırmak için ise,windowsdaki klasik yol izleniyor, Denetim Masası -> Program Ekle/Kaldır.

Daha Fazla Bilgi:

https://wiki.ubuntu.com/install.exe
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2007
Saat: 00:20:49 Gönderen: mesut
»
jpc
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2007
Saat: 18:00:04 »

Linux kurarken disk bölümlendirmeden korkanlar için birebir (: .
/home/door
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2007
Saat: 00:00:13 »

Linux kurarken disk bölümlendirmeden korkanlar için birebir (: .

windowsta 256 MB bellek ile bütün görsel ayarlar sıfıra ççekilmesine ve her türlü servis devre dışı bırakılmasına rağmen bilgisyar her an çökecek korkusu ile yaşıyorum Smiley neredeyse bellek olmasa da bilgisayarım çalışacak çünkü windows sürekli sanal bellek meselesi yüzünden beni eski hard diskimle karşı karşıya getiriyor. M$ deki büyük amcaların süper taktikleri sayesinde en sonunda vstudio 2005 kurmaya mecbur oldum ama malesef sistemimde pek gönülsüz çalışıyor.

böyle bir bilgisayarda bir de ubuntuyu win üzerinden kurmak veya çalıştırmak hayatı zehir etmek için birebir Smiley

valla biraz vakit ayırıp disk bölümlendirmeyi öğrensinler, bölerken dikkatli olsunlar derim. yoksa bir tarafımız hep Bill mcaya bağlı yaşarsak aşırı hızdan ölmek nasip olmayacak bize,

kaderimse çekerim ama sürünmek bizim kaderimiz değil Smiley
ekersu
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2007
Saat: 22:24:24 »

çok haklısınız gerçektem.MS den çok çektik ama linux ta bir hayli karışık.
SoulofSilent
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2007
Saat: 16:40:23 »

Debian kurmak isteyenlerde buradan buyursun Smiley

http://goodbye-microsoft.com/
mubi
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2007
Saat: 10:11:33 »

Herkese Selam;

Windows mantığına karşı olduğum için yıllan önce makineme gelecek linux kurmuş ama dail-up apache modemimi tanıtıp internete giremediğim için tekrar windows'a geri dönmek zorunda kalmıştım. PARDUS un kanımızı kaynatan gelişmelerinden sonra içimde küllenmiş olan LINUX sevdası tekrar canlandı, bu arada gelecek de vista benzeri bir sürüm çıkarmış. Önce ona niyetlendim, sonra ubuntu nun methini ve windows ile birlikte çalışabilme becerisini öğrenince, gelecek'i askıya alıp ubuntu ya karar verdim ve http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,6509.msg31010.html linkinden yükleme yaptım ama kurulum gerçekleşmedi, ardından biraz kasınca http://cutlersoftware.com/ubuntusetup/wubi/en-US/index.html adresinden WUBI yi indirdim ve kurdum... Sistemi reboot edince karşıma windows veya ubuntu seçeneği çıkıyor. Ubuntuyu seçince 3 alternatif daha çıkıyor ve 3 saniye içide başlıyor ama her 3 seçeneği de seçmeme rağmen grafik ekrana bir türlü çıkamadım  DOS benzeri bir linux ekranında kaldım... ne yapmalıyım? tekrar linux dan uzaklaşmak istemiyorum... Bir el atında çıkarın ben bu sıkıntıdan tecrübeli arkadaşlar...

Şimdiden Teşekkürler...
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.113 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu