Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
19 Mart 2010
Saat: 00:12:29

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
42055 Mesaj 7303 Konu Gönderen: 265 Üye
Son üye: webxreter
  Kimler Online
106 Ziyaretçi 1 Üye

huseyin
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis RPMs

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[Linux Haberler] Ubuntu Türkiye E-Dergisi Sudo 17. Sayısı Gönderen: meribol 16 Mart 2010
Saat: 12:31:16
[Ubuntu] sony vgn-fz serisis Gönderen: hasan_kir 14 Mart 2010
Saat: 22:56:45
[Linux Haberler] 42. eniXma Mart 2010 Gönderen: Zafer Celik 11 Mart 2010
Saat: 12:46:08
[Ağ Genel] VirtualBox'ta İP Ataması? Gönderen: bjkaan 24 Şubat 2010
Saat: 20:59:36
[Kontrol Panelleri] Yaklaşık 7 yıldır DirectAdmin kullanıyorum ve çok memnunum .. lakin .. Gönderen: deja_wu 22 Şubat 2010
Saat: 23:56:25
[Oyunlar Genel] linux gamers live dvd iso indirdim çalıştıramadım Gönderen: yavuzselim 04 Şubat 2010
Saat: 18:43:17
[Debian / Knoppix ] Debianı kurarken ağ ayarları? Gönderen: amd 02 Şubat 2010
Saat: 16:05:43
[Acemi - Genel] install dosyasi calistiramama hatasi [cozuldu] Gönderen: ctrlbreak 02 Şubat 2010
Saat: 11:11:42
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Dağıtımları
| |-+  Archlinux
| | |-+  Archlinux sorunlarım
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Archlinux sorunlarım  (Okunma Sayısı 2558 defa)
GReddy
Ziyaretçi
« : 21 Şubat 2008
Saat: 01:45:12 »

Merhaba; yaklaşık 1 yıl Pardus kullandıktan sonra, dün ani bir şekilde Archlinux kurmaya karar verdim, saat 16:00 da başladığım kurulum, downloadlar yüzünden gece 02:00 gibi tamamlandı, ttnete kamyonlar dolusu küfür ettim.
Archlinux, Pardus'a göre çok hızlı, fakat bazı beğenmediğim kısımları oldu belkide alışkanlıklarımdan dolayıdır.

Sorunlarım şunlar;
1. KDE ortamında (konsol dahil) ü,ç,ö karakterlerim dikdörtgen bilinmeyen bir şekil olarak çıkıyor, fakat ı,ğ,ş karakterlerimde sorun yok. Forumda benzer bir konu vardı, fakat ordaki arkadaşın sorunu benimkinin tam tersi sadece ı,ğ,ş  konsolda çıkmıyormuş, bende ise ü,ö,ç konsol ve kde her iki tarafta bozuk.
etc/rc.conf değişiklikleri şöyle
Kod:
LOCALE="tr_TR.utf8"
HARDWARECLOCK="UTC"
TIMEZONE="Europe/Istanbul"
KEYMAP="trq"
CONSOLEFONT=lat5-16
CONSOLEMAP=
USECOLOR="yes"

etc/profile değişklikleri şöyle
Kod:
export PATH="/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/X11R6/bin:/opt/bin"
export MANPATH="/usr/man:/usr/X11R6/man"
export LESSCHARSET="latin1"
export INPUTRC="/etc/inputrc"
export LESS="-R"
export LANG="tr_TR.utf8"
export LC_ALL="tr_TR.utf8"
export LC_COLLATE="C"
export COLUMNS LINES
.... devam ediyor...

locale -a çıktısı sorunlu, bunları nasıl düzeltirim?
Kod:
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_COLLATE to default locale: No such file or directory
C
POSIX

2. gtk-theme-switch'i çalıştırmak için swicht2 komutunu verince şu hatayı alıyorum, nedeni nedir?
Kod:
switch2
(switch2:15498): Gtk-WARNING **: Locale not supported by C library.
        Using the fallback 'C' locale.

3. Ufak ve aslında önemis bir ses sorunu var, ama canımı sıktı, alsaconf komutuyla yeniden ses ayarı yapmak istedim komut bulunamadı hatası aldım. Sadece kde açılışında olan bir sorun, başlangıç sesi 1 sn sonra falan aşırı kuvvetleniyor ve boğuluyor, hoparlörlerin cızıldamasına neden oluyor. Kontorl Merkezi > Ses ve Çokluortam > Ses Sistemi altındaki "Sesi Dene" düğmesiyle aynı sesi dinlediğimde böyle bir sorun olmuyor? Bu açılışta genel bir sorun mudur? Yoksa bana özel mi?

4. /etcfstab yapılandırmam nasıl olmalı? Benim yaptığım değişiklikler sorunlu oldu.
Kod:
#
# /etc/fstab: static file system information
#
# <file system>    <mountpoint/dir>    <type>    <options>       <dump/pass>
none                /dev/pts                      devpts    defaults        0 0
none                /dev/shm                     tmpfs     defaults        0 0
/dev/cdrom       /mnt/cdrom                 iso9660   ro,user,noauto,unhide   0 0
/dev/fd0           /mnt/fd0                     vfat      user,noauto     0 0
/dev/sda1         /                                ext3      defaults        0 1
/dev/sda2         /media/sda2                 ext3      defaults        0 0
/dev/sda3         /media/sda3                 ntfs-3g   dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
/dev/sdb1         /media/windows/sdb1   ntfs-3g   dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
/dev/sdb2         /media/windows/sdb2   ntfs-3g   dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
/dev/sdb3         /media/windows/sdb3   ntfs-3g   dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0

sda2 bağlanıyor fakat kullanıcı olarak görüntüleyemiyorum, sadece root ile diske bakabiliyorum.
Ayrıca nfs disklerde dizin oluşturmayı denedim sorun yok, fakat yeni metin dosyası oluşturmak isteyince "/media/sda3/metin dosyası.part'e yazılamıyor" şeklinde hata alıyorum...
ntfs-3g daha önce kurmuştum, cat /proc/filesystems çıktısı
Kod:
nodev   sysfs
nodev   rootfs
nodev   bdev
nodev   proc
nodev   binfmt_misc
nodev   debugfs
nodev   securityfs
nodev   sockfs
nodev   pipefs
nodev   anon_inodefs
nodev   futexfs
nodev   tmpfs
nodev   inotifyfs
nodev   devpts
nodev   ramfs
nodev   nfs
nodev   nfs4
nodev   nfsd
nodev   autofs
nodev   mqueue
nodev   rpc_pipefs
nodev   usbfs
        ext3
nodev   fuse
        fuseblk
nodev   fusectl

Çok soru sordum ama yaptığım aramalarda bunlara yanıt bulamadım, yada yanlış şekilde aradım doğru sonuçlara ulaşamadım, yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2008
Saat: 01:58:36 Gönderen: GReddy
»
Zafer Celik
Güvenilir Penguen

Toplam Puanım: +24/-7

« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2008
Saat: 11:48:35 »

1- /etc/locale.gen dosyasını açıp tr ile ilgili satırların önündeki # işaretini kaldır ve root olarak
Kod:
#locale-gen

komutunu ver

3-  http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Nasil_Archlinux_Audio_Unmute

4-/dev/sdb1         /media/windows/sdb1   ntfs-3g   dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0

satırını

/dev/sdb1         /mnt/sdb1   ntfs-3g   defaults 0 0
olarak denesene birde
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2008
Saat: 11:52:19 Gönderen: Zafer Celik
»

LapisLinuxOS
GReddy
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2008
Saat: 01:57:28 »

Merhaba, Sayın Zafer Çelik;

"/etc/locale-gen" dosyasıyla ilgili dediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra karakter sorunum çözüldü, gerçekten çok teşekkür ederim.
"locale -a" çıktısında artık hata da vermiyor, çıktı aynen böyle;
Kod:
C
POSIX
tr_CY
tr_CY.iso88599
tr_CY.utf8
tr_TR
tr_TR.iso88599
tr_TR.utf8
turkish

KDE'nin başlangıç sesindeki boğulma, dediklerinizi yapmama rağmen düzelmedi, bende "Kontrol Merkezi" altında başlangıç sesini iptal ettim, artık canımı sıkamayacak, zaten müzik dinlerken sorun yok ses mükemmel.

fstab içinse dediğiniz şekilde bağladım ama değişen bir şey olmadı, yine metin dosyası oluştururken hata verdi, sonradan farkına vardım ki, sorun ntfs disk üzerinde Türkçe karakterli dosya/dizin oluşturulamamasıymış.
Windows diskimin fstab satırları başına # koyarak o satırları iptal ettim, gerekirse konsoldan bağlarım.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim, Allah razı olsun, eğer çözülmeseydi Arch'ı silerdim, fazla takıntılıyım Wink
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2008
Saat: 02:01:06 Gönderen: Greddy
»
zeycoba
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2008
Saat: 13:46:58 »

GReddy kurulumdan konsole düşünce ne yapılmasını gerektiğini anlatabilme imkanın varmı konsoldan öteye geçemiyorum internet indirmemi yapmamız lazım açıklayabilirmisin pek çok insanın takıldığı bir yer sanırım burası
Vulture
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2008
Saat: 17:16:18 »

http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Nas%C4%B1l_Archlinux_Kurulumu#Xorg_Kurulumu ve sonrası...
Eğer ingilizcen varsa Arch Wiki'ye de bakmanı öneririm. Mesela: http://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg#Installing_Xorg
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.149 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu