Merhaba; yaklaşık 1 yıl Pardus kullandıktan sonra, dün ani bir şekilde Archlinux kurmaya karar verdim, saat 16:00 da başladığım kurulum, downloadlar yüzünden gece 02:00 gibi tamamlandı, ttnete kamyonlar dolusu küfür ettim.
Archlinux, Pardus'a göre çok hızlı, fakat bazı beğenmediğim kısımları oldu belkide alışkanlıklarımdan dolayıdır.
Sorunlarım şunlar;
1. KDE ortamında (konsol dahil) ü,ç,ö karakterlerim dikdörtgen bilinmeyen bir şekil olarak çıkıyor, fakat ı,ğ,ş karakterlerimde sorun yok. Forumda benzer bir konu vardı, fakat ordaki arkadaşın sorunu benimkinin tam tersi sadece ı,ğ,ş konsolda çıkmıyormuş, bende ise ü,ö,ç konsol ve kde her iki tarafta bozuk.
etc/rc.conf değişiklikleri şöyle
LOCALE="tr_TR.utf8"
HARDWARECLOCK="UTC"
TIMEZONE="Europe/Istanbul"
KEYMAP="trq"
CONSOLEFONT=lat5-16
CONSOLEMAP=
USECOLOR="yes"
etc/profile değişklikleri şöyle
export PATH="/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/X11R6/bin:/opt/bin"
export MANPATH="/usr/man:/usr/X11R6/man"
export LESSCHARSET="latin1"
export INPUTRC="/etc/inputrc"
export LESS="-R"
export LANG="tr_TR.utf8"
export LC_ALL="tr_TR.utf8"
export LC_COLLATE="C"
export COLUMNS LINES
.... devam ediyor...
locale -a çıktısı sorunlu, bunları nasıl düzeltirim?
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_COLLATE to default locale: No such file or directory
C
POSIX
2. gtk-theme-switch'i çalıştırmak için swicht2 komutunu verince şu hatayı alıyorum, nedeni nedir?
switch2
(switch2:15498): Gtk-WARNING **: Locale not supported by C library.
Using the fallback 'C' locale.
3. Ufak ve aslında önemis bir ses sorunu var, ama canımı sıktı, alsaconf komutuyla yeniden ses ayarı yapmak istedim komut bulunamadı hatası aldım. Sadece kde açılışında olan bir sorun, başlangıç sesi 1 sn sonra falan aşırı kuvvetleniyor ve boğuluyor, hoparlörlerin cızıldamasına neden oluyor. Kontorl Merkezi > Ses ve Çokluortam > Ses Sistemi altındaki "Sesi Dene" düğmesiyle aynı sesi dinlediğimde böyle bir sorun olmuyor? Bu açılışta genel bir sorun mudur? Yoksa bana özel mi?
4. /etcfstab yapılandırmam nasıl olmalı? Benim yaptığım değişiklikler sorunlu oldu.
#
# /etc/fstab: static file system information
#
# <file system> <mountpoint/dir> <type> <options> <dump/pass>
none /dev/pts devpts defaults 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 ro,user,noauto,unhide 0 0
/dev/fd0 /mnt/fd0 vfat user,noauto 0 0
/dev/sda1 / ext3 defaults 0 1
/dev/sda2 /media/sda2 ext3 defaults 0 0
/dev/sda3 /media/sda3 ntfs-3g dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
/dev/sdb1 /media/windows/sdb1 ntfs-3g dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
/dev/sdb2 /media/windows/sdb2 ntfs-3g dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
/dev/sdb3 /media/windows/sdb3 ntfs-3g dmask=007,fmask=117,gid=6,locale=tr_TR.UTF-8 0 0
sda2 bağlanıyor fakat kullanıcı olarak görüntüleyemiyorum, sadece root ile diske bakabiliyorum.
Ayrıca nfs disklerde dizin oluşturmayı denedim sorun yok, fakat yeni metin dosyası oluşturmak isteyince "/media/sda3/metin dosyası.part'e yazılamıyor" şeklinde hata alıyorum...
ntfs-3g daha önce kurmuştum, cat /proc/filesystems çıktısı
nodev sysfs
nodev rootfs
nodev bdev
nodev proc
nodev binfmt_misc
nodev debugfs
nodev securityfs
nodev sockfs
nodev pipefs
nodev anon_inodefs
nodev futexfs
nodev tmpfs
nodev inotifyfs
nodev devpts
nodev ramfs
nodev nfs
nodev nfs4
nodev nfsd
nodev autofs
nodev mqueue
nodev rpc_pipefs
nodev usbfs
ext3
nodev fuse
fuseblk
nodev fusectl
Çok soru sordum ama yaptığım aramalarda bunlara yanıt bulamadım, yada yanlış şekilde aradım doğru sonuçlara ulaşamadım, yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...