Bilgiler
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
03 Eylül 2010
Saat: 15:11:47

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Arama
  Istatistikler
42073 Mesaj 7317 Konu Gönderen: 448 Üye
Son üye: Drunk3n
  Kimler Online
100 Ziyaretçi 0 Üye
  Siteler
  Linux Dünyasından
Lapis RPMs

Son Mesajlar

Son Mesajlar
[Linux Haberler] 48. eniXma Eylül 2010 Gönderen: eniXma 31 Ağustos 2010
Saat: 23:05:23
[Havadan Sudan] Recep İvedik'in Japon'u Inamoto Kurosawa olunca Gönderen: godmin 24 Ağustos 2010
Saat: 16:26:51
[Linux Haberler] 47. eniXma Ağustos 2010 Gönderen: eniXma 31 Temmuz 2010
Saat: 22:53:00
[Samba] Samba ile vista veya seven e popup nasıl ata biliriz ? Gönderen: karzer 22 Temmuz 2010
Saat: 18:30:40
[Linux Haberler] 46. eniXma Temmuz 2010 Gönderen: eniXma 30 Haziran 2010
Saat: 23:02:13
[Linux Haberler] Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 20. Sayı Gönderen: sudo 22 Haziran 2010
Saat: 21:20:28
[Acemi - Genel] Ubuntu 9.10, Windows Xp başlangıç sorunu Gönderen: ibrahimonay 13 Haziran 2010
Saat: 23:17:19
[Linux Haberler] 45. eniXma Haziran 2010 Gönderen: eniXma 31 Mayıs 2010
Saat: 23:13:09
Rastgele Ekran Görüntüsü
+  Lapis Forum
|-+  Linux Masaüstü
| |-+  Masaüstü Genel
| | |-+  Gentoo Altında Eterm Sorunu
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]   Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Gentoo Altında Eterm Sorunu  (Okunma Sayısı 3496 defa)
Arkantos
Ziyaretçi
« : 12 Haziran 2005
Saat: 21:24:46 »

Arkadaşlar Gentoo altında Eterm 0.93 sürümünü kullanıyorum. Yukarda bulunan Eterm Font Background Terminal yazıları bulunan menü bölümüne fare ile tıklayınca sanki sistemi kilitler gibi yapıyor. Bazen çok geç açılıyor. Bazen hiç açılmıyor. Bazen de sistemi kilitliyor. Sizce neden olabilir? Teşekkürler ..
erkaN kaplaN
Administrator
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +154/-1

« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2005
Saat: 21:41:07 »

birsey goremiyoz biz yukarda,    sanirim link felan koyacaktin unuttun :-)=

Bugün Lapis Wikiye göz attınız mı?
Lapis Tanıtım Filmi

Arkantos
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2005
Saat: 22:13:51 »

Yok o yukarda derken Eterm'in üst kısmında bulunan menü kısmında demek istemiştim ;-)

Hatta biraz daha açık olsun diye bir ekran görüntüsü de koyayım:

İşte yukardaki gibi örneğin background kısmına fareyle gelince Transparency .. alt menüler açılması lazım. Ama işte burada sanki donup kalıyor  Undecided Çok geç açılıyor. Bazen sistem kilitleniyor. X'i Ctrl-Alt-Backspace yapmak zorunda kalıyorum.
Aytac
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2005
Saat: 10:55:43 »

error log ve c loglari pastelesene bi (sadece enteresan olan kisimlari, yani son 1 ayin felan degil Cheesy )....

Ben eterm i simdiye kadar sadece seffafligindan dolayi kullandim, o sekilde gayet güzel calisiyor aslinda Cheesy
Arkantos
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2005
Saat: 00:13:03 »

error log ve c loglari pastelesene bi (sadece enteresan olan kisimlari, yani son 1 ayin felan degil Cheesy )....

Ben eterm i simdiye kadar sadece seffafligindan dolayi kullandim, o sekilde gayet güzel calisiyor aslinda Cheesy

Bunları nerede bulabilirim? /var/log dizininde hiç error log gözükmüyor. Eterm'in dosyalarının olduğu ~/.Eterm dizininde de bir şeyler bulamadım.

Ben de Terminal'e geçmiş gibiyim. Aslında Eterm biraz daha güzel gibi geldi ama bu şekilde kullanmak mümkün değil. Zaten Terminal'de de şeffaflık ayarları falan var. Bir de aynı fontu kullanınca biraz daha güzel oldu.
Aytac
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2005
Saat: 10:11:41 »

pardon C log degil o X log olacak Smiley /var/log/ altinda hepsi olmali, kullandigin log-daemona göre degisir aslinda, syslog-ng kullaniyorum genelde, orda error.log mutlaka oluyor Smiley Olsun X inkini yolla sen ozaman, donma genelde X ile alakalidir Wink
Arkantos
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2005
Saat: 03:38:25 »

O zaman Xorg.0.log içeriğini gönderiyorum. Burada da bir hata yok gibi gözüküyor. Hatalı satırlar EE ile başlamıyormuydu. Burada bundan başka Xorg.1.log ve Xorg.8.log vardı.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Aytac
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2005
Saat: 11:48:23 »

iyide donmadan sonraki log lazim bize Cheesy Eger elinde 2. makina varsa donamanin ortaya ciktigi makinayi ac ve ssh suncuusunu calistir, sonra eterm ac, donma olursa diger makinadan baglan ve log u copyala (mesela var/log altinda cat Xorg.0.log | grep EE > hatalar  olarak sadece error ciktilarini al). Eger tek makinan varsa yada ssh ile ugrasmam diyorsan reboot yaparak Xorg.0.log.old dosyasinin icine bak yada bize aktar. Direk foruma yüklemekten ziyada paste.linux-sevenler.org kullanmaya bak.

Kolay gelsin
Arkantos
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2005
Saat: 14:02:49 »

Tek makinem var. Eterm'i açıyorum ve hataları yazdırdığımda şu satırları veriyor:

http://paste.linux-sevenler.org/goster.php?no=835

Aytac
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2005
Saat: 19:15:13 »

hata mata yok Cheesy cok ilginc Cheesy

Benden pass acikcasi, loglara tekrardan bir bak, mesela evrything.log error.log vs kernel log una bile bak Smiley süphelendigin birsey olursa pasteye at linki ver burda Cheesy Ben yukarda bahsettigim gibi eterm i sadece seffaf kullaniyorum, yani ne kenarda ne tepede ne assagda bar olmadan (havadan sudan altindaki masaüstü basliginda 2 tane screenshot um var, orda mesela eterm seffaf olarak kullanildi), istersen sana onun parameterelerini vereyim, öyle calistir etermi Smiley
erkaN kaplaN
Administrator
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +154/-1

« Yanıtla #10 : 15 Haziran 2005
Saat: 19:18:51 »

X ayar dosyasindaki "nvidia"  yazan yeri "nv" olarak denesene bir kere..
Yani kisa bir sure orjinal "nvidia" modulu yerine "nv" modulunu kullan.

Belki gercekten sorun "nvidia" modulundadir.

Diger yandan pratikte karsilastigim bazi özel sorunlar oldu. Mesela Nvidia kartlarinin transparent ozellilerini X ayar dosyamdan actigim zaman Nvidia kartinin kilitlendigini, hatta belirli araliklar ile kilitlendigini gozledim. Cözum olarak bu ozellikleri deaktif etmek zorunda kaldim.

Bugün Lapis Wikiye göz attınız mı?
Lapis Tanıtım Filmi

Arkantos
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 15 Haziran 2005
Saat: 22:24:57 »

Yok yine /etc/X11/xorg.conf'da nvidia'yı nv yapınca yine sorun düzelmedi. Sanırım bu spesifik bir problem. Belki de yazılımın kendisinde bir (bug) hata vardır. O da bende kurulu olan bir şeyle çakışıyordur.

Neyse canım  Grin

Daha bir sürü terminal var. Şimdi fluxbox kuruyorum. Bir de aterm'i deneyeceğim.
Aytac
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2005
Saat: 23:20:45 »

aterm de utf8 yok ama ona göre Cheesy
huseyin
*GURU* Penguen

Toplam Puanım: +75/-25

Lapis Linux

« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2005
Saat: 23:54:12 »

rxvt-unicode (ouR XVT, unicode) - (a VT102 emulator for the X window system)
xterm replacement
 xterm -u8
yada

Konsolda utf-8 kullanmak icin .bashrc ye

Kod:
export LC_ALL=en_US.utf8
unicode=yes
consolefont lat9w-16

ion3 (WM) istenildigi kadar konsol emmulationu yapiyor
istenilen Konsol alt+enter fullresim yapilabiliyor
Ayrintili bilgiler icin:  http://modeemi.fi/~tuomov/ion/

Bu bilgiler icin Alman arch IRC kanalindan "avalon" a tesekkürler

Uygulamasi senden

Back to --pkg.tar.gz
Sayfa: [1]   Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Neptune design by Bloc
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.202 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu