Yeni aldığım dizüstü bilgisayarla birlikte gelecek 3.0 geldi lisansi kullanim klavuzu falan da var sormak istediğim elimdeki linux dağıtımı yeni başlayan biri için uygun mu
Hayır değil. Özellikle güncel bir hardware kullanıyorsanız, Gelecek Linux 3.0 sizi büyük ihtimal ile tatmin etmez. Ayrıca GElecek 3.0 çıkalı nerdeyse 1 sene oldu. Birçok güvenlik paketide güncellenmiş durumda değildir (tahmin ediyorum)
Haa bana bir Linux tavsiye edin diye soracak olursan, yeni başlıyanlar aiçin en güzel ve cicili bicili olan SuSE 9.3 gerçekten en üyü başlangıç olur sizin için.
bu arada unutmadan sistemime windowsun üstüne kurdum ve kurulum sırasında hiç zorluk çekmedim kullanım klavuzunu takip ederek yükledim
Ne güzel. :-)
bu dağıtım beim iin iyi mi yoksa mandrake ve ya benzeri bir dağıtımla başlamak daha iyi olabilir mi
bunun dışında adsl modem almak istiyorum linuxta kullanabileceğim bir marka ve model tavsiye ederseniz sevinirim 45-50 $ arasi düşünüyorum
EThernet girişli olan her türlü ADSL modemini hiçbir sorun olmadan kullanabilirsiniz. Türkiyede ne gibi markalar var bilmiyorum fakat Ethernet girişi olan bir adsl modemi size hiç sorun çıkartmadan Linux altınd akullanmanızı sağlayackatır.
son bir sorum daha var linuxta usb hafiza kartimi nasil kullanabilirim yardimlariniz için şimdiden teşekkürler
USB Flash Memory'lerin Kullanılması ...
http://belgeler.linux-sevenler.org/index.php?action=artikel&cat=70&id=580&artlang=tr&highlight=usb%20memory